Springsolar SK8-CPC és SK12-CPC napkollektor

 

Magyar gyártású napkollekor világszínvonalon!

A vákuumcsöves kollektor kategóriában előszeretettel ajánljuk a Springsolar termékeit. A termék elsősorban export piacokra készül. Rendelkezik minden szükséges tanúsítvánnyal: Solar Keymark, SPF mérés, ezek letölthetők. Kimagasló ár / hozam arány!

A termék két változatban készül:

 

SK 8 -CPC

bruttó felülete

1,49 m2

teljesítménye

1000W besugárzás mellett:

sk8cpc_u_csoves
SK 12 - CPC

bruttó felülete

2,21 m2

teljesítménye

1000W besugárzás mellett

sk12cpc_u_csoves

 

 


SK8-CPC és SK12-CPC műszaki tulajdonságok

 

U-csöves napkollektornapkollektor-u-csoves

A kollektor gyűjtőcsövei U alakban fordulnak meg a vákumcsövekben, az ilyen típusok elnevezése U csöves napkollektor. Több nyugat-európai nagynevű gyártó esetén ezek a modellek jelentik a kínálat csúcsát (pl. Buderus Vaciosol, Paradigma). Ez a fajta kialakítás nem teszi lehetővé drainback rendszer kialakítását, de a hagyományos fagyállós rendszerben építve kiváló megoldás. (Természetesen csak helyesen méretezve). Ezeket a típusú kollektorokat élesen meg kell különböztetni a heatpipe rendszerű kollektoroktól, amik egészen más elven működnek. A különbségekről olvasson többet itt: vákuumcsöves napkollektor összehasonlítás

 

 

 

 

CPC tükör

vakuumcsoves-napkollektor-cpc

A CPC angol rövidítés: Compound Parabolic Concentrator. A speciális, parabola formájú tükör feladata a vákuumcsövek között elhaladó fénysugár visszaverése a hőgyűjtő felületre. A tükör speciális bevonatot kap, hogy idővel ne vesszen el visszatükröző képessége. A CPC tükör akkor kap igazán nagy jelentőséget, amikor a napsugarak nem szemből, hanem oldalról érkeznek. (Déli tájolás esetén reggel és este). A napkollektor egységnyi felületre vetített hozama (azaz az általa begyűjtött energia) éppen ezért a legmagasabb. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a legkisebb rendelkezésre álló helyről ezzel a típussal lehet a legtöbb energiát begyűjteni.

Vákuumcső és hőgyűjtő lemez

A vákuumcső duplafalú, ún. Sydney típusú vákuumcső. A vákuumcső belső felületére van felhordva az ún. szelektív réteg. A Springsolar SK kollektorok esetén ez háromrétegű, ez jelenti a vákuumcsöves kollektorok esetén a top kategóriát.  vakuumcso-haromreteguEzt könnyedén felismerheti, ha a vákuumcsőbe belenéz. Vöröses-narancsos színt fog látni. Az alacsonyabb színvonalú vákuumcsövek esetén ez hiányzik, ott jellemzően egyrétegű a szelektív réteg. A háromrétegű szelektív rétegnek van a legkisebb emissziós értéke. Nem szaknyelven: ami napenergia a csőbe bekerül, az onnan ki nem jön. Ez különösen nagy hideg esetén, illetve szórt fény esetén jelent nagy előnyt a síkkollektorokhoz képest. A hőgyűjtő lemez anyaga aluminium, ez közvetíti a hőt az u-csöveknek. Az u csövekben áramlik a hőátadó folyadék, ami a hőenergiát szállítja a tároló tartály felé.

Méretek

  magasság szélesség bruttó felület  
SK 8-CPC 1644 905 1,49 m2  
SK 12-CPC 1644 1345 2,21 m2  

 

SK8-CPC és SK12-CPC napkollektor árak

 

Springsolar u-csöves napkollektor árak
  Nettó listaár Akciós ár
Springsolar SK8-CPC u-csöves napkollektor, cpc tükörrel 140.000 Ft hamarosan
Springsolar SK12-CPC u-csöves napkollektor, cpc tükörrel 180.000 Ft hamarosan

 

Kérdese van? Tegye fel!

Zöldparázs Kft

30-847-8870

 

kerdesek1

 

 

 

 

 

 

 

A napkollektor-info.hu oldal teljes terjedelmében a Zöldparázs Kft munkatársainak szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal, vagy egy részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel – és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. A jogosulatlan felhasználás büntető – és polgári jogi következményeket von maga után. MINDEN EGY HELYEN A NAPKOLLEKTOROKRÓL: napkollektor árlista, napkollektor pályázat, vákuumcsöves
Minden jog fenntartva © 2017 napkollektor-info.hu |